O ansamblu

Smo narodnozabavni ansambel iz Loma pod Storžičem in delujemo že več kot dvajset let. Pojemo štiriglasno, naša posebnost pa so besedila v Gorenjskem narečju, po katerih smo tudi poznani. Vedno se trudimo izvajati kvalitetno glasbo v živo.

Ansambel ZARJA je bil ustanovljen decembra leta 1993. Najprej smo začeli kot instrumentalni trio, Drago – harmonika, Mirko – baskitara in Igor – kitara. Potem pa se nam je pridružila še pevka Sonja.

Udeležujemo se raznih festivalov po Sloveniji in tudi zamejstvu. Dobili smo že kar nekaj nagrad, med drugim: 1. nagrado za najboljšo vokalno izvedbo v Števerjanu, zlatega, srebrnega in bronastega orfeja, srebrni nasmeh…

Gostovali smo že v Avstriji, Nemčiji, Ameriki in Kanadi. Sicer pa največ igramo doma, na raznih zabavah, veselicah in še posebej ohcetih, ki smo jih imeli v vsem tem času res veliko..

Kar nekajkrat smo nastopili tudi na televiziji Slovenija v oddaji “PO DOMAČE” in “PRI JOŽOVCU Z NATALIJO” ter na raznih regionalnih televizijah ( TV3, TV Pika…)

Posneli smo tudi videospot za skladbo “MAMNA PEKA”, pri kateri nam s svojim vokalom pomaga tudi Vesna Zore, sicer sestra naše pevke Sonje.

Za to skladbo smo prejeli zlatega Orfeja na Ptujskem festivalu narodnozabavne glasbe.

V Števerjanu pa je bila nagrajena skladba POD STARIMI BOROVCI, ki je delo Franca Šarabona-glasba in Franca Ankersta- besedilo. Franc Ankerst in Franci Šarabon pa nam tudi sicer velikokrat priskočita na pomoč.Ob tej priložnosti se jima zahvaljujemo in se priporočamo.

Ansambel Zarja pa je dobil za to skladbo nagrado za najboljšo vokalno izvedbo.

Sodelovali smo tudi na letošnjem izboru za naj polko in valček 2005, na RTV Slovenija, s skladbo Na Kofcah (I. Sivec, D. Primožič).

Pri založbi Zlati zvoki smo izdali že 2 kaseti in 1 Cd ploščo.

Šparovni gorenc in CD Povest o sreči. Na Cd plošči je tudi vseh 12 skladbic iz 1 kasete. Trenutno pa snemamo nove posnetke za 3 kaseto in 2 Cd ploščo. Na nedavnem festivalu narečnih skladb v Šk.Loki pa je ansambel Zarja dobil 3 nagrado občinstva in 2 nagrado po izboru radijskih postaj in sicer za Skladbo “Dragocen dariv”, avtorjev Draga Primožiča-melodija in Franca Ankersta-besedilo.

Pozimi 2008 se nam je pridružil basist Primož Urbanec.

Leta 2008 izide naš 3 cd z naslovom Le enkrat se živi.

Snemamo že nove skladbe v studiu Zlati Zvoki z producentom Igorjem Podpečanom.